VD Leegte Metaal

VD Leegte Metaal is in 1953 opgericht en is het eerste bedrijf van de VDL Groep. VD Leegte Metaal is een toeleveringsbedrijf met 160 medewerkers. Voornamelijk actief in de metaalbranche. Specialisaties zijn zwaar constructiewerk, complexe lassamenstellingen en turn-key projecten. 

Bij VD Leegte metaal wordt hard gewerkt aan ‘de fabriek van de toekomst’. Hier worden mens, technologie en informatie aan elkaar gekoppeld voor een toenemende productie-intelligentie. Denk aan integratie van productiegegevens in fabrieken en bedrijven, digitaal modelleren, product- en procesinnovaties. Denk aan cobots en robots.

Het moderne machinepark is vergaand geautomatiseerd en bestaat uit 5 lasersnijmachines (maximale afmeting 4000mm), 9 kantbanken waarvan 1 kantrobot (maximaal kantvermogen van 340 ton), 25 hydraulische en excenter persen (maximaal vermogen excenter 450 ton en hydraulisch 800 ton) en 25 robotlascellen, waarvan 8 robots met verplaatsing. VD Leegte Metaal beschikt tevens over een eigen gereedschapmakerij en seperaten logistieke & montage afdelingen.

VD Leegte Metaal heeft een uitgebreide klantenkring en levert zowel in series als op projectmatige basis. De klantenkring bestaat onder andere uit OEM'ers voor landbouwwerktuigen, trapliften, trailerbouw, interne transportmiddelen, de Nederlandse Spoorwegen, bagage afhandelingsystemen en vele anderen. Naar gelang de wensen van de klant ontwikkelt VD Leegte Metaal projectmatig mee met ondersteuning van onder andere het 3D designprogramma Solid Works.

VD Leegte Metaal is uitgegroeid tot een gerenommeerde internationale vooruitstrevende main supplier. We zijn dan ook zeer trots op de duurzame relaties die wij hebben opgebouwd met klanten. Om deze relaties in stand te houden en nieuwe klanten te verwelkomen zijn we in bezit van de ISO-norm 9001 (kwaliteitsmanagementsysteem), ISO14001 (Milieumanagementsysteem), EN ISO 3834 (kwaliteitseisen voor het lassen van metalen), en de EN 1090 EXC 3 norm.

De EN ISO 3834 stelt VD Leegte Metaal in de mogelijkheid om veiligheidskritische delen te lassen. De EN 1090 EXC 3 stelt VD Leegte Metaal in de mogelijkheid om staal en aluminium dragende constructiedelen te mogen vervaardigen en te voorzien van een CE markering. 

VD Leegte Metaal is tevens gecertificeerd als Erkend Leerbedrijf.